Składniki (ilość składników zależą od wielkości kociołka i Waszych preferencji):
- Szynka lub karkówka pokrojona w dużą kostkę
- Ziemniaki pokrojone w grube plastry
- Marchew pokrojona w plastry
- Cebula pokrojona w plastry
- Boczek
- Liście kapusty
- sól, pieprz, czerwona papryka
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. przyprawiamy składniki soląc i posypując pieprzem. Następnie kładziemy boczek wędzony. Dodajemy chude mięsko, marchewkę, układamy ziemniaki, cebulę, i tak warstwami aż kociołek się wypełni, a składniki się skończą. Zalać wodą ok 0,5l i na koniec wszystko raz jeszcze zakryć kapustą. Czas gotowania około godziny. Smacznego. Qulinarna Ania. :)Kociołek z ogniska
Kociołek z ogniska

Kociołek z ogniska
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś u znajomych i wiem, że jest to fantastyczna potrawa!
OdpowiedzUsuń