czwartek, 26 czerwca 2014

Kociołek z ogniska

Składniki (ilość składników  zależą od wielkości kociołka i Waszych preferencji):
  • Szynka lub karkówka pokrojona w dużą kostkę
  • Ziemniaki pokrojone w grube plastry
  • Marchew pokrojona w plastry
  • Cebula pokrojona w plastry
  • Boczek
  • Liście kapusty
  • sól, pieprz, czerwona papryka


    kociołek przepis
    Kociołek z ogniska
    Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty.  przyprawiamy składniki soląc i posypując pieprzem. Następnie kładziemy boczek wędzony. Dodajemy  chude mięsko, marchewkę, układamy ziemniaki, cebulę, i tak warstwami aż kociołek się wypełni, a składniki się skończą. Zalać wodą ok 0,5l i na koniec wszystko raz jeszcze  zakryć kapustą. Czas gotowania około godziny. Smacznego. Qulinarna Ania. :)
    Kociołek z ogniska
    Kociołek z ogniska

    kociołek przepis
    Kociołek z ogniska


2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam kiedyś u znajomych i wiem, że jest to fantastyczna potrawa!

    OdpowiedzUsuń