poniedziałek, 28 października 2013

Zrazy w sosie pieczarkowym




Składniki na zrazy:
Mięso - schab - ilość porcji wg uznania
mąka lub bułka tarta do panierowania
jajko do panierowania
tłuszcz do smażenia


Zrazy w sosie pieczarkowym

Rozbijam mięso jak na schabowe, posypuję solą i pieprzem,  wkładam do środka to na co mam ochotę, (na zdjęciu są zrazy z brokułem) .
Zawijam mięsko niczym nie związując, nie używam żadnych wykałaczek, podczas smażenia zrazy same się zakleją. Następnie obtaczam w jajku, potem w mące i smażę do zarumienia się. Jeszcze ciepłe zrazy , przekładam do naczynie żaroodpornego, podlewam wodą i podpiekam do pól godziny, a następnie podlewam   wcześniej przygotowanym     sosem grzybowym .


Zrazy w sosie pieczarkowym


Zrazy bez sosu nie są dobre. Wtedy to tylko takie zwykłe upieczone mięcho. W sosie podpiekam jeszcze z 10 min, a następnie zraziki stoją w piekarniku i czekają na swój moment podania na stół. 
Danie przygotowuję wcześniej by, zrazy mogły przesiąknąć sosem  pieczarkowym.
Smacznego  :)  Qulinarna Ania.


Zrazy w sosie pieczarkowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz