Dziś proponuję bardzo lekkie danie tj. nadziewaną paprykę.
Paprykę podaję zamiast z ziemniakami z gotowanym ryżem. Nie dodaję wtedy ryżu do farszu.
Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
- 4 czerwone papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kostka rosołowa
- 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
- 4 czerwone papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kostka rosołowa
- sól, pieprz, listek laury, ziele angielskie
-np.: koperek, marchewka, cebula do sosu, suszone warzywka
-np.: koperek, marchewka, cebula do sosu, suszone warzywka
Przygotowanie :
Paprykę umyć, wydrążyć środek.
Paprykę umyć, wydrążyć środek.
Cebulę i obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z miEsem, solą i pieprzem.
Farszem napełnić środek papryki. Ułożyć w garnuszku dosyć ciasno, papryka w czasie gotowania zmięknie. dorzucam przyprawy, cebulę, ewentualnie suszone warzywka. Gotuję około 30-40min. Na koniec gotowania zagęszczam wywar i wrzucam posiekany koperek. Paprykę podaję z ryżem.
Smacznego. Qulinarna Ania
a |
Nadziewana papryka |
Nadziewana papryka |
Nadziewana papryka |
Nadziewana papryka |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz