niedziela, 4 sierpnia 2013

Nadziewana papryka

Dziś proponuję bardzo lekkie danie tj. nadziewaną paprykę. 
Paprykę  podaję zamiast z ziemniakami z gotowanym ryżem. Nie dodaję wtedy ryżu do farszu.


 Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
- 4 czerwone papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kostka rosołowa
- sól, pieprz, listek laury, ziele angielskie
-np.: koperek, marchewka, cebula do sosu, suszone warzywka
 
Przygotowanie :
Paprykę umyć, wydrążyć środek.

Cebulę i obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z miEsem, solą i pieprzem.

Farszem napełnić środek papryki. Ułożyć w garnuszku dosyć ciasno, papryka w czasie gotowania zmięknie. dorzucam przyprawy, cebulę, ewentualnie suszone warzywka. Gotuję około 30-40min. Na koniec gotowania zagęszczam wywar i wrzucam posiekany koperek. Paprykę podaję z ryżem.

Smacznego. Qulinarna Ania

aprzepis papryka
Nadziewana papryka

 papryka przepis
Nadziewana papryka


papryka przepis
Nadziewana papryka


papryka przepis
Nadziewana papryka


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz