Truskawkowy deser dla alergika
Składniki:
- jogurt kozi naturalny -2szzt
- 2-3 łyżeczki żelatyny
- truskawki 3 garstki
- galaretka -1 szt
- cukier- według smaku
Wykonanie:
Rozpuszczam
żelatynę w 1/2 szkl. gorącej wody. Miksuję jogurt z garścią truskawek i
cukrem, dodaję 8 łyżeczek rozpuszczonej - płynnej żelatyny. Miksuję
kolejną garść owoców z cukrem - dodaję też kilka łyżek żelatyny. Warstwy
zalewam kolejną : najpierw jogurtową - czekam aż zastygnie , potem
wylewam warstwę truskawkową, na końcu zalewam galaretką do której
wrzucam pokrojone truskawki. mój synek lubi takie eksperymentalne dania. Smacznego. Qulinarna Ania
Deser truskawkowy |
Deser truskawkowy |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz