niedziela, 29 września 2013

Pasztet z pieczarek

Pasztet z pieczarek

pasztet przepis 
Pasztet z pieczarek


Składniki:
1 kg pieczarek, oczyszczonych 
2 cebule, pokrojone w kostkę, zeszklone na maśle
6 jajek, ugotowanych na twardo 
1 jajko, lekko rozmącone 
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki kaszy manny 
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny 
sól, pieprz, 
masło


Wykonanie:

Pieczarki ugotować.Po ostygnięciu zmielić razem z cebulą i ugotowanymi jajkami. Do masy dodać rozmoczoną bułkę, kaszę manną jajko, przyprawy. Dokładnie mieszam.
Gotową masę na pasztet przekładam do formy keksowej o wymiarach ok 28 x 10 cm wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch masy układam wiórki masła.
Pasztet piekę ok 1 h w 180 st. Upieczony studzę w formię. Podaję na zimno. 
Smacznego. Qulinarna Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz