Pasztet z pieczarek
Pasztet z pieczarek |
Składniki:
1 kg pieczarek, oczyszczonych
2 cebule, pokrojone w kostkę, zeszklone na maśle
6 jajek, ugotowanych na twardo
1 jajko, lekko rozmącone
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki kaszy manny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny
sól, pieprz,
masło
Wykonanie:
Gotową masę na pasztet przekładam do formy keksowej o wymiarach ok 28 x
10 cm wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch masy
układam wiórki masła.
Pasztet piekę ok 1 h w 180 st. Upieczony
studzę w formię. Podaję na zimno.
Smacznego. Qulinarna Ania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz