piątek, 8 lipca 2016

Ciasto na pierogi - PIEROGI Z JAGODAMI.

Proporcje składników sa prawie idealne. prawie , gdyż musiałam trochę podsypać mąki, bo okazało się, ze ciasto jest ciut za rzadkie i nie bardzo odchodzi od stolnicy.
Ciasto jest plastyczne i dobrze się skleja.
Po ugotowaniu konsystencja ciasta  - dla mnie idealna. 

Składniki na ciasto:
- 375 gram mąki do 400g
- 1żółtko
- 3/4 szklanki bardzo ciepłej wody
- 1 łyżki oleju

Przygotowanie ciasta:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. 
Po rozwałkowaniu ciasto powinno być możliwie cienkie, ale na tyle by nie pękało podczas sklejania brzegów. 
Wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody.

Pierogi z jagodami






5 komentarzy:

  1. To takie proste, a ja zawsze kupuje gotowce....pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Great article. I read this article properly. This is one of the best posts. Thanks sharing this article
    Redbubble,Spreadshirt uk,teefury coupon,t shirt hell,threadless us
    Teespring coupon,Teepublic coupon,80stees coupon codes

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja od wielu lat nie kupuję gotowych pierogów, tylko robię je sama :) Polecam gorąco! A ten Twój przepis jest świetny, dawno nie jadłam pierogów z jagodai.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po poszukiwaniach i praktykowaniu przepisów na idealne pierogi ten wygrał.

      Usuń