Proporcje składników sa prawie idealne. prawie , gdyż musiałam trochę podsypać mąki, bo okazało się, ze ciasto jest ciut za rzadkie i nie bardzo odchodzi od stolnicy.
Ciasto jest plastyczne i dobrze się skleja.
Po ugotowaniu konsystencja ciasta - dla mnie idealna.
Składniki na ciasto:
- 375 gram mąki do 400g
- 1żółtko
- 3/4 szklanki bardzo ciepłej wody
- 1 łyżki oleju
To takie proste, a ja zawsze kupuje gotowce....pozdrawiam;)
OdpowiedzUsuńJa od wielu lat nie kupuję gotowych pierogów, tylko robię je sama :) Polecam gorąco! A ten Twój przepis jest świetny, dawno nie jadłam pierogów z jagodai.
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję
OdpowiedzUsuńpo poszukiwaniach i praktykowaniu przepisów na idealne pierogi ten wygrał.
Usuń