czwartek, 1 sierpnia 2013

Truskawkowy Deser dla alergika

  Truskawkowy deser dla alergika

Składniki:

 - jogurt kozi naturalny -2szzt
-  2-3 łyżeczki żelatyny
- truskawki 3 garstki
- galaretka -1 szt
- cukier- według smaku

Wykonanie:


Rozpuszczam żelatynę w 1/2 szkl. gorącej wody. Miksuję jogurt z garścią truskawek i cukrem, dodaję 8 łyżeczek rozpuszczonej -  płynnej żelatyny. Miksuję kolejną garść owoców z cukrem - dodaję też kilka łyżek żelatyny. Warstwy zalewam kolejną : najpierw jogurtową - czekam aż zastygnie , potem wylewam warstwę truskawkową, na końcu zalewam galaretką do której wrzucam pokrojone truskawki. mój synek lubi takie eksperymentalne dania. Smacznego. Qulinarna Ania
Deser truskawkowy

Deser truskawkowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz